Contact

Wil je een vraag stellen, heb je tips of wil je meewerken aan de realisatie van de eerste meenderij? Neem dan even contact op!

Caroline en Marc Siepman
H. Balsinkstraat 13
7412 JW Deventer
info@nullmeenderij.nl
[su_box title=”Meenderijnieuws” style=”glass” box_color=”#4ec14f”]Vul hier je e-mailadres in om op de hoogte te blijven via onze nieuwsbrief: 

[/su_box]

Cursussen en workshops
Educatie is een belangrijk onderdeel van de meenderij. Sinds 2013 geeft Marc de cursus humisme door heel Nederland en Vlaanderen (en online). Caroline en Marc geven samen de cursus Vertragen om te verstellen. Aan alle cursussen kun je gratis meedoen en achteraf een vrijwillige bijdrage geven.

Hoe kun je helpen?
In dit prille stadium kun je het beste helpen door onze berichtjes op Facebook te delen of zelf berichtjes te maken. Ook kun je gebruikmaken van je eigen netwerk door mensen te mailen of de meenderij in je nieuwsbrief te vermelden. Als je een website hebt, is een linkje naar deze site ook zeer welkom! Artikelen in (online) magazines zijn ook zeer welkom. Indien nodig kunnen we deze zelf schrijven. Je helpt zelfs door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief (hierboven). Giften zijn altijd welkom.

16 gedachten over “Contact

  1. Marc Siepman Bericht auteur

   We zijn de reacties aan het verzamelen en kijken of we een datum kunnen prikken voor een eerste meenderijdag waarop we de thema’s verder kunnen uitdiepen.

   Als er data bekend worden zetten we die meteen op deze site!

 1. yvonne Velthuis

  Ik ben geïnteresseerd.
  Vraagje :
  Gaat het om een zelfvoorzienend systeem of overstijgt het een dergelijk systeem omdat je b.v. productie creeërt die naar buiten toe kan worden ingezet voor b.v. ruilhandel met personen die buiten de meenderij wonen/werken ?

  1. Marc Siepman Bericht auteur

   Er wordt niet geruild, maar onvoorwaardelijk gegeven. En de mensen die op de meenderij wonen en werken leren al doende onvoorwaardelijk te ontvangen. Het systeem is zoveel mogelijk zelfvoorzienend, maar dat hangt wel van de grootte af.

 2. Henk

  Interessant initiatief! Ik ga jullie zeker volgen.
  Ben o.a. met jullie eens dat de essentie van het leven niet ‘de economie’, maar verbinding met anderen en natuur zou moeten zijn. Daarmee kunnen wij een betere wereld maken… Als overheden dat nu eens zouden willen (of kunnen) begrijpen.

 3. Margo Schellekens

  Goh, wat een geweldig initiatief! Hier ben ik zeker in geïnteresseerd! zou mooi zijn om in Beek en omgeving op te zetten of te creëren!

 4. Lotte

  Hallo Marc,
  Komt er nog een verslag(je) van de meenderijdag? Ik ben heel benieuwd hoe het is gegaan, en wanneer er weer een bijeenkomst is. Dan ga ik die zeker niet missen!

 5. Simone Dijkhuizen

  Ik vind het ook een heel mooi initiatief, ook i.v.m. thuisscholing, de kinderen op de boerderij lekker mee laten doen. ik zou heel graag bij de aankomende meenderij dag aanwezig zijn.

 6. Emilie

  Het is een prachtig initiatief, als het me een keer lukt kom ik zeker een keer langs, alleen ik moet uit Leeuwarden komen dus dat is misschien ver weg? Ik zal bekijken of ik er met de trein en bus heen kan komen!

 7. peter

  Hallo allen die mee willen doen aan de opzet van een meenderij,
  Ik weet niet hoever de ontwikkelingen zijn,
  Ik weet wel dat als er een meenderij bestaat dat dan uit de realiteit en ervaringen gesprek gaat komen. ik ben benieuwd en luister dan of ik hier aan mee kan doen.
  Anders voorzie ik dat ik hier in rond blijf dobberen.
  Groet Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *